Forord

Fra Min Jyske Slægt
Version fra 11. nov 2021, 07:55 af Bjuul (diskussion | bidrag) Bjuul (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med "Jeg har indtil videre kunnet begrænse min slægtsforskning til Jylland, nærmere betegnet området nord for Kongeåen, som var grænsen mellem Danmark og Tyskland i årene...")
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

Jeg har indtil videre kunnet begrænse min slægtsforskning til Jylland, nærmere betegnet området nord for Kongeåen, som var grænsen mellem Danmark og Tyskland i årene 1864-1920, og i ældre tider var grænsen mellem Nordjylland og Slesvig-Holsten.

Da mine forældre kommer fra hver sin del af Jylland, har jeg for overskuelighedens skyld delt mine slægtsbog op i to dele. Det er to spændende slægter, dels min fars, der kommer fra Nordjylland (Himmerland) og Vestjylland, og dels min mors, der kommer fra Østjylland.

Det er slægter, der har haft forskellige livsvilkår, men alligevel begge har rødder i mænd og kvinder, der mest i det stille har været med til at forme historien helt frem til vores egen tid.

Slægterne giver på udmærket vis et billede af befolkningssammensætningen op gennem tiderne. Det har fortrinsvis været bønder og småkårsfolk, men også andre grupper har i begrænset omfang været repræsenteret.

Da der hele tiden dukker nye oplysninger op, når man slægtsforsker, vil slægtsbogen aldrig være fuldkommen eller på anden måde gøre krav på at være et færdigt arbejde. Nye oplysninger vil blive tilført løbende, ligesom det tilstræbes, at henvisninger og links er aktive.

Materialet kan frit benyttes til eget brug. Dog skal referencer og citater tilføjes en kildehenvisning:

Kilde: Birgit Juul Kristensen: Min jyske slægt. http://www.minjyskeslaegt.dk

Brug af materialet i anden sammenhæng må kun finde sted med forfatterens tilladelse.

Jeg giver gerne yderligere oplysninger om de enkelte personer, ligesom kommentarer eller spørgsmål er velkomne.

Send en mail til: bjuul125@gmail.com