Kirsten Jepsdatter

Fra Min Jyske Slægt
Skift til: navigering, søgning
Kirsten Jepsdatter
FødtCa. 1707
Staby Sogn, Ulfborg Herred, Ringkøbing Amt
DødBegravet 2. januar 1771 (63 år)
Staby Sogn, Ulfborg Herred, Ringkøbing Amt
HvilestedStaby kirkegård
Ægtefælle(r)Christen Nielsen
ForældreJeppe Jørgensen

Indholdsfortegnelse

Kirsten Jepsdatter blev født omkring 1707, og hendes far var Jeppe Jørgensen i Kirkgård i Staby. Kirsten Jepsdatter blev gift med Christen Nielsen, og han overtog fæstet af Kirkgård[1] efter svigerfaderen.
Kirsten Jepsdatter døde i Kirkgård omkring nytår 1771 og blev begravet på Staby kirkegård den 2. januar 1771.

En overlevering siger, at det barn, Lars Christensen (død 1785), hun fik omkring 1736, var søn af herremanden på Pallisbjerg, Frans Rantzau Linde. Hendes giftermål med Christen Nielsen i Staby omtrent samtidig kan derfor være arrangeret, så hun og barnet kunne blive forsørget. Staby kirkebog starter først i 1749, så derfor ved vi ikke præcist, hvornår hun blev gift med Chr. Nielsen, men det ser ud til, at hendes barn, Lars Christensen, fik sit efternavn efter ham. Men da der hersker usikkerhed om overleveringens troværdighed, vil hverken Frans Rantzau Lindes eller Christen Nielsens forfædre blive udredt.


 
 
 
 
NN
 
 
Jørgen Jepsen?
1600-tallet
 
 
 
 
 
 
NN
 
 
Jeppe Jørgensen
Død 1727
 
 
 
 
 
 
NN
 
 
NN
 
 
 
 
 
 
NN
 
Kirsten Jepsdatter
Ca. 1709-1771
 
 
 
 
 
NN
 
 
NN
 
 
 
 
 
 
NN
 
 
NN
 
 
 
 
 
 
NN
 
 
NN
 
 
 
 
 
 
NN
 


Kilder

Noter

  1. Alfred Kaae: Staby sogn s. 444: "Kirkgaard" mtrn 30 (fig. 98). Gården ligger som i 1799 lige øst for kirken. I tiden 1754-70 hedder fæsteren Christen Nielsen, og det er nok hans søn, der afløser ham. Det er en mand, der hedder Christen Christensen og er gift med Ane Andersdatter. De fik ingen børn."