Maren Christensdatter

Fra Min Jyske Slægt
Skift til: navigering, søgning
Maren Christensdatter
FødtCa. 1691
DødJanuar 1774
Staby Sogn, Ulfborg Herred, Bøvling Amt
HvilestedBegravet 10. januar 1774 på Staby kirkegård
Ægtefælle(r)1. NN
2. Jens Ting
ForældreUkendte


Indholdsfortegnelse

Maren Christensdatter blev iflg lokalhistorikeren Alfred Kaae født omkr. 1691. Ifølge Koldborgs slægtstavle var hun først gift med Hans Christopher Falch i Ringkøbing, med hvem hun fik datteren Karen Hansdatter Falch, der blev født omkr. 1722, men den påstand kan ikke verificeres. Senere skulle hun være blevet gift med Jens Jensen Ting fra Staby. Han var sognefoged, men døde af sprinkelsyge i 1773. Gården Ting var fæstegård under Pallisbjerg.
Mere sandsynligt er det, at den Maren Christensdatter, der døde i gården Ting i 1774 og blev begravet på Staby kirkegård den 10. januar 1774, er mor til Karen Hansdatter - Der står i kirkebogen, at hun var Peder Larsen Tings kones moder, og hvis vi antager, at det drejer sig om Peder Larsen Tings første kone Anne Hansdatter, som døde i Ting i 1773, 48 år gammel (og altså født ca. 1725), kan det måske godt passe med, at Anne Hansdatter skulle være søster til Karen Hansdatter, der skulle være født ca. 1722. Og ved at studere fadderlisterne for Peder Larsen Tings børn samt Erik Nørgårds børn ses det, at de og deres hustruer stod fadder til hinandens børn. Så der er stor sandsynlig hed for, at Maren Christensdatter var mor til Erik Hounisen Nørgårds første hustru Karen Hansdatter og Peder Larsen Tings første hustru Anne Hansdatter.


Kilder

  • Anetavle for Overlæge Carl Christian Koldborg. Personalhistorisk Institut, 1941.
  • Staby kirkebog 1749-1815. - Onlineadgang: MCD død 1774.

Litteratur

  • Kaae, Alfred: Staby sogn. Til minde om herremænd, præster, gode kvinder og mænd i sognet og dem fra Skejby. Staby. Det Sidste Sogneråd, 1972. - S. 403.